У обласних інфекційних лікарнях Харкова готові до роботи 20 апаратів ШВЛ – Черняк

Скриншот: Суспільне: Харків

У Обласній інфекційній лікарні та у Обласній дитячій інфекційній лікарні Харкова є в наявності та перебувають в робочому стані 20 апаратів штучної вентиляції легенів.

Про це повідомив журналістам заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк, повідомив кореспондент Харків Times.

“Шляхом перемовин ми найближчим часом організуємо ще близько десятка, а може, й більше ШВЛ-ів для інфекційних лікарень”, – сказав Черняк.

Черняк зазначив, що з досвіду країн, які потерпають сьогодні від пандемії, кількість пацієнтів, які потребують ШВЛ, у відсотках незначна. Він наголосив на необхідності дотримуватися режиму самоізоляції та карантинного режиму, зокрема, щоб якмога більше знизити пікову завантаженість лікарень пацієнтами, які можуть потребувати застосування ШВЛ.

Замголови ОДА також повідомив, що сьогодні серйозні зусилля направлені на захист здоров’я медпрацівників. Зокрема, область отримала близько 100 захисних комбінезонів багаторазового використання, отримує засоби дезинфекції. За позабюджетні кошти закуплено кількасот масок респіраторного типу. Завдяки ДержНС отримані захисні костюми та окуляри для бригад швидкої медичної допомоги.

Черняк також заявив, що вже в цьому місяці нараховується додаткова оплата праці медикам, які працюють з людьми з підозрою на короновірус.

За його словами, протягом вихідних близько 20 людей потрапили до інфекційних лікарень з підозрою на коронавірус через “швидку допомогу” або за направленням лікаря. “В жодної особи не підтверджено наявність коронавірусу”, – сказав Черняк. Він зазначив, що двоє харків’ян, в яких підтверджено коронавірус, знаходяться у Києві.

Черняк повідомив також, що проведено патологоанатомічне дослідження на наявність коронавірусу в померлої людини, в неї не підтверждена наявність цієї хвороби.

Як повідомляв Харків Times, комісія з надзвичайних ситуацій Харкова виділила з резервного фонду бюджету 40 млн гривень на закупівлю засобів захисту й апаратів штучної вентиляції легенів.